Het Kasteel is momenteel OPEN.

FR | NL | EN

Het Kasteel van Vêves, het favoriete erfgoed van de Walen!

DE GESCHIEDENIS VAN HET KASTEEL

Het kasteel de Celles, bekend als het Château de Vêves, geklasseerd als een uitzonderlijk monument, is een van de meest opmerkelijke exemplaren van de 15e eeuwse militaire architectuur.
Volgens de traditie en de kronieken gaan de funderingen van het primitieve kasteel terug tot de tijd van Pepin de Herstal (670-714), die naar deze plaats werd aangetrokken door de nabijheid van Saint-Hadelin en door de gunstige ligging van de heuvel die de oude weg van Dinant naar Rochefort domineert en controleert.
Vernietigd in 1200, herbouwd in 1230, de gebouwen brandden af in het begin van de 15e eeuw en werden gerestaureerd na de brand. Het kasteel bleef een fort tot het einde van de Middeleeuwen.
Tijdens de Renaissance werd een volledige transformatie van de gebouwen uitgevoerd; later, onder Lodewijk XV, werden er nieuwe wijzigingen aangebracht, voornamelijk met betrekking tot de indeling van het interieur, het houtwerk, de nissen en de muurvensters. Het plan vormt een onregelmatige driehoek geflankeerd door vier grote torens en twee kleinere.
Volwassenen, Groepen

Bezoek van het kasteel

Met zijn prachtige torens en prachtig houtwerk lijkt het Château de Vêves recht uit een sprookje te komen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijk erfgoed van Wallonië en het meest geliefd gebouwd erfgoed van de Walen!

Gelegen op 10 minuten van Dinant, kom dit uitzonderlijke erfgoed van Wallonië ontdekken. Het is de Middeleeuwen met een grote “M” die daar op je wacht.

Trots heersend op een prachtige vallei, is het ook mooi van binnen: nog steeds bewoond door dezelfde familie, volledig ingericht, zal het ‘Château de la Belle au Bois Dormant’ zowel jong als oud verrukken!

Trappen, galerijen, terrassen, grote kamers, kapel en kleine kasten zijn zoveel verzoeken om er rond te dwalen voor het plezier. Wij raden u aan om u te laten leiden door uw wensen en naargelang de tijd die u beschikbaar hebt, zodat u van verdieping naar verdieping kunt gaan.

Kinderen en gezinnen

Familiale Schattenjacht

Oyez, Oyez ...

Anno 1229 … Een ridder komt haastig binnen op de binnenplaats van het Kasteel van Vêves. Hij keert terug van de kruistochten, uitgeput, maar brengt uit deze landen een begeerde schat terug… het Echte Bloed of ook wel de Heilige Graal genoem, voor degenen die dicht bij hem staan.
Ridders, edele heren, schoften en bedriegers zoeken deze schat om het eeuwige leven te verkrijgen.

Niet minder dan Lancelot, Perceval, Koning Arthur & Engrevain, zoon van Lot van Orcania en Morgana, 2de beste ridder ter wereld en zoveel anderen zijn er naar op zoek.

Maar deze zal hier, binnen de muren van de Château de Vêves, meer dan 800 jaar lang vroom worden bewaard, beschermd, verdedigd met lichaam en ziel om het door te geven aan de toekomstige generaties.

Deze generatie ben… jij! Wie zal hem vinden?!

We hebben de leuke rondleiding genomen. Het was geweldig!!! Verklede kinderen, ridderceremonie, middeleeuwse dans, enz. Om te eindigen met de ontdekking van de schat. Een kleine beloning voor alle dappere ridders en prinsessen. Te doen. En niet te vergeten, het kasteel is ook prachtig. We hadden een geweldige tijd.

Aurelie Jenard
Bezoeker (Google beoordeling)

Prachtig kasteel, trots aan de buitenkant en warm en gastvrij aan de binnenkant. Uitstekende ontvangst, mooi meubilair, archiefschilderijen, foto's en kostuums aangeboden voor de kinderen! Het is echt de omweg waard...

CASTELLANI Catherine
Bezoeker (Google beoordeling)

Oud kasteel in perfecte staat, omgetoverd tot een 19e eeuws verblijf, mooie kamers met smaak ingericht, het is echt een bezoekje waard!

Arnoud VAN HEEL
Bezoeker (Google bericht)
Koop uw tickets

Boek uw bezoek

Bereid uw bezoek nu voor door uw tickets te reserveren via onze online ticketservice.

Plan uw bezoek tijdens de openingsuren van het Kasteel.
Selecteer de datum van uw keuze in de kalender en klik op “zoeken” om uw tickets te kopen.

Laden in uitvoering ...
Volg de gids, hij is hier!

Praktische informatie

Ons adres
Rue de Furfooz, 3
5561 Celles

Toegang met de auto

30 min. van Namen, 1u15 vanuit Brussel, 1u15 van Luik, 1u15 van Mons, 50 min. van Charleroi

Parkeren
Het Kasteel heeft een gratis parkeerplaatsen ter beschikking.

Toegang per trein
Station van Dinant, 15 min. met de taxi van het Kasteel.

Bezoekuren

Het Kasteel is momenteel OPEN.

Opmerkingen

  • Dieren zijn niet toegestaan in het kasteel, tenzij ze in de armen kunnen worden gedragen.
Heeft u nog vragen?

Contacteer